WEEKBRIEF


WEEKBRIEF
Nummer: 2020 – 2
Datum: 18 januari 2020

Goedendag,

BIJLAGEN:

Informatie onder meer over het uitstel discussie Nollebos, het mislukken van de aanbesteding tijdelijke huisvesting scholen in Souburg en door de POV in samenwerking met het CDA gestelde vragen over het Scheldekwartier. Openbare besluiten van het college.
Bijlagen zijn opvraagbaar via: info@povlissingen.nl

FRACTIEWERK:

De commissievergadering van afgelopen donderdag werd bemand door Ruud en Robert. Een vergadering met weinig punten en een kalm verloop. Er blijkt een brief van een burger die gericht was aan de fractievoorzitters en het college bij de PZC terecht te zijn gekomen, jammer dat het vooral daar over ging, en niet over de inhoud van die brief want die is zorgelijk genoeg. De fractie heeft vragen gesteld over de heffing van leges op de nieuwbouw projecten in het Scheldekwartier. Wij doen dat collegiaal met het CDA. Tijdens een commissievergadering werd ons niet duidelijk wat het beleid hier over is, en het ontbreken van een actueel bestemmingsplan maakt het allemaal wat vaag. Wij willen helderheid vooral ook omdat wij denken dat ontwikkelaars graag instappen mits de mogelijkheden duidelijk zijn en er een helder beeld is wat er kan en mag. Dat is nu niet het geval: het college zegt “maatwerk” te prefereren, maar dat kan veel kanten op.

De fractie neemt afscheid van Jeroen Hozée als commissielid. Wij danken hem voor zijn inzet het afgelopen jaar, en verwelkomen Bet Busink als nieuw commissielid. Bet wordt op 30 januari benoemd.

ACTUALITEIT:

De situatie rondom het Nollebos wordt er niet duidelijker op: de praatsessie die voor januari gepland stond is verschoven naar maart (2020?) om onduidelijke redenen, zie de brief van B & W. Intussen krijgen wij signalen dat het bos min of meer verwaarloosd wordt en het onderhoud achterblijft. Het kan zo zijn dat dit straks als drukmiddel gebruikt wordt om ontwikkelingen in het Nollebos en Westduinpark er door te drukken. De POV is daar zeer sceptisch over. Het mag intussen toch duidelijk zijn dat er onder de bevolking geen steun is voor de grootschalige plannen zoals die eerder zijn gepresenteerd, en sinds die tijd het college op geen enkel moment nog geloofwaardig over is gekomen met haar “zoekgebieden” en dergelijke. Vooral de onvoorwaardelijke koppeling van de twee plannen maakt het verdacht. Want waarom zou de Kanovijver niet een upgrade kunnen hebben als niet tegelijkertijd een kilometer verderop de Sauna nieuwbouw pleegt? Flauwekul dus, en alleen maar bedoeld om een onuitvoerbaar plan (Sauna) plausibel te maken door het te koppelen aan een beter uitvoerbaar plan. Overigens zien we die tactiek elders ook terug: exact hetzelfde doet B & W in het Arsenaal gebied!

AGENDA:

EVENEMENTEN VLISSINGEN
18 JANUARI: WINTERTOCHT – WILLEN IS KUNNEN
18 JANUARI: TULPENMIX OP TAFEL – INTRATUIN
18 JANUARI: HULDIGING 2019 – LAMMERENBURGH
18 JANUARI: BEN KIM – MUZIEK PODIUM ZEELAND
18 JANUARI: NOITE DE FADOS – INFANTE
18 JANUARI: FRESH PIEKES – DE PIEK
18 JANUARI: RANKOV – DE CONCURRENT
19 JANUARI: KLAAS SPREEKT – HOPE 4 YOU
19 JANUARI: HAPPY SUNDAY AFTERNOON – TER REEDE
19 JANUARI: TRY OUT SUÏCIDE CHICKEN – THE WICKED
19 JANUARI: HOT FUZZ – PANTA RHEI
22 JANUARI: VOORLEESONTBIJT – PIER 7
24 JANUARI: MIDWINTERKAMP 2020 – AQUA AD VINUM
24 JANUARI: SURINAAMSE BARHAP – PANTA RHEI
24 JANUARI: DISCOZWEMMEN – OPTISPORT ZWEMBAD
24 JANUARI: DESIGNER VIOLENCE RELEASE – DE PIEK

Raadsvergaderingen:

Geen.

CONTACT:

ruudkleefman@povlissingen.nl WMO, Souburg, wijken.
robertbrunke@povlissingen.nl Binnenstad, ondernemers, economie.
pimkraan@povlissingen.nl Middengebied, financiën, economie, bestuurlijk.

info@povlissingen.nl partijbestuur, algemeen, verzoeken om stukken.

OVERIGE INFORMATIE:

Het abonnement op de nieuwsbrief is gratis en voor iedereen mogelijk. Aan- en afmeldingen via: info@povlissingen.nl

Deze brief & informatie delen of publiceren? Deze informatie is openbaar en het staat U vrij deze te delen of te publiceren, echter wel met bronvermelding.
Deze brief wordt uitgegeven door de POV-fractie & het POV-bestuur. Zij zijn bereikbaar via: info@povlissingen.nl

Alle informatie over vergaderingen van de Gemeenteraad van Vlissingen vindt U op de gemeentelijke site. Daar kunt U agenda’s & onderliggende stukken inzien, de vergaderingen “live” beluisteren en/of er later naar luisteren, ga dan naar:
https://vlissingen.raadsinformatie.nl/dashboard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *